Offset tisk je še vedno zelo priljubljen

Eden izmed najbolj priljubljenih načinov tiskanja je offset tisk. Več si preberite na naslovu: http://www.partnergraf.si/offset-tisk/. Postopek se začne z digitalno datoteko, ki se natisne na papir ali druge materiale z uporabo plošč. Offset tisk se uporablja za vse od vizitk, brošur do plakatov velikega formata. To je zanesljiv in stroškovno učinkovit način izdelave visokokakovostnih tiskovin v velikih količinah. Podrobneje si oglejmo ofsetni tisk in njegovo delovanje.

Offset tisk deluje tako, da se slika s kovinske plošče prenese na gumijaste plošče, ki se nato zvijejo na papir ali drug material. Kovinska plošča vsebuje sliko, ki bo natisnjena, ta pa se nato s črnilom na oljni osnovi prenese na gumijasto folijo. To zagotavlja ostro sliko in enakomerno barvo skozi celotno tiskanje. Vsaka barva potrebuje svojo ploščo, kar pomeni, da lahko ofsetni tisk uporablja do štiri barve hkrati (CMYK). Po nanosu vseh barv lahko končni izdelek razrežemo na želeno velikost in ga zapakiramo za pošiljanje.

Offset

Ofsetni tisk ima več prednosti pred drugimi vrstami tiskarskih postopkov, vključno z večjo natančnostjo in doslednostjo pri več nakladah, nižjimi proizvodnimi stroški (zlasti pri večjih naročilih), hitrejšim izvajanjem večjih naročil, ostrejšimi slikami ter večjo obstojnostjo v primerjavi z digitalnim tiskom. Poleg tega so ofsetni tiskarski stroji veliko bolj okolju prijazni, saj porabijo manj energije kot digitalni tiskarski stroji in ne uporabljajo nevarnih kemikalij, kot so tonerji ali topila!

Ofsetni tisk kot ena najbolj priljubljenih metod tiskanja ponuja visokokakovostne izpise z odlično barvno zvestobo in doslednostjo. Ofsetni tisk še danes ostaja eden najbolj priljubljenih načinov tiskanja zaradi svoje natančnosti, stroškovne učinkovitosti, hitrosti in prijaznosti do okolja. Če iščete visokokakovostne tiskovine v velikih količinah po dostopni ceni, je ofsetni tisk morda prav to, kar potrebujete! Ne le, da lahko pričakujete odlične rezultate pri vsakem tisku, ampak jih boste tudi hitro dobili, ne da bi vas skrbelo, da boste žrtvovali kakovost ali oškodovali svoj proračun. Že iz teh razlogov je jasno, zakaj se toliko podjetij pri vsakodnevnih potrebah zanaša na ofsetni tisk!