Fasaderstvo – dobra fasada je ključ do udobnega bivanja

Fasada (http://mojfasader.si/fasade/) je nedvomno eden izmed ključnih elementov, ki vašemu domu ponudi številne ključne lastnosti – ga zvočno in toplotno izolira, mehansko zaščiti in estetsko polepša. Postopek, pri katerem to ključno stavbno komponento izdelajo in montirajo, pa se imenuje fasaderstvo. Ko se odločate za obnovo ali izdelavo nove fasade je zelo pomembno, da izberete izkušenega izvajalca, ki pri svojem delu uporablja preverjene in kakovostne materiale. Premišljeno zasnovana fasada je namreč izredno pomemben korak do varnega in energetsko varčnega doma.

fasadrstvo

Fasaderstvo po vaši meri

Kot smo že omenili, je zelo pomembno, da za izvajalca fasaderskih storitev izberete izkušeno podjetje. Toda kaj to sploh pomeni? V prvi vrsti mora biti izvajalec projekt izdalave ali obnove fasade izpeljati v celoti – od načrtovanja, izbire materialov ter same izvedbe gradbenih del. Toda fasaderstvo ne vključuje zgolj številnih gradbenih postopkov in kompleksnih tehničnih zakonitosti temveč tudi svetovanje. To pa zahteva veliko dogovarjanja in ustrezne komunikacije s strankami.

Dober svetovalec bo v sodelovanju z vami vedno našel najboljšo možno rešitev, ki vpošteva vse tehnične zakonitosti kot tudi vaše želje. Delo dobrega fasaderskega podjetja tako vodijo iznajdljivost, natančnosti in znanje, kar na koncu rezultira v kakovostno storitev po dostopni ceni. Seveda pa dobro fasadersko podjetje nikoli ne zaspi na lovorikah, temveč ves čas išče nove rešitve in se spoznava z najmodernejšimi tehnikami, ki še dodatno izboljšajo kakovost njegovega dela. En izmed njihovih ključnih del tako predstavlja obnova zgradb, ki z novo fasado pridobijo na energetski (predvsem toplotni) učinkovitosti.

Svet fasaderstva pa ne pozna le izgradnje novih fasad, ampak se v veliki meri ukvarja tudi z njihovo obnovo in z vzpostavljanjem termovizije. Tako s svojim delom fasadersko podjetje bistveno pripomore k renovaciji starih zgradb in objektov, ki bi sicer v nasprotnem primeru bili obsojeni na propad. Na tak način soustvarjajo slovenski kulturni in bivanjski prostor, ga modernizirajo in s svojimi idejami tudi bogatijo.