Kateri žar izbrati, namizni ali samostoječi?

Žar pozna vsak, saj je zagotovo že vsakdo izmed nas kdaj jedel jedi z žara, pa naj gre za mesne ali rastlinske jedi, vse se lahko naredijo na žaru in imajo res poseben okus. Slastne jed na žaru je najlažje narediti kadarkoli vam ustreza kar doma na terasi ali vrtu, lahko pa tudi v stanovanju, odvisno od tega, kakšen žar si boste omislili. Električni žar lahko uporabljate v zaprtih prostorih, plinske pa bolje, da samo zunaj zaradi odvečnega plina, ki bi lahko škodil ljudem in živalim.

Katera je vaša najljubša jed? So to čevapčiči ali pečen sir, mogoče paprika ali nabodala, slanina z zelenjavo, koruza, pica ali krompir? Vse to so jedi, ki so primerne za žar, ki vam bo pričaral krasno vzdušje v domu, lepe vonjave pa še do sitega se boste lahko najedli.

žar

Žari so zelo različni. Ni pomembno, ali so električni ali na plin, oboji delujejo dobro, bolj priročni pa so gotovo električni in tudi ekološki, vendar pa jih težko uporabljate tam, kjer ni elektrike. Na teh mestih pa pride plinski žar še kako prav. Lahko imate tudi oba, saj žar res pride še kako prav in mogoče vam bosta oba prišla prav za kakšno večjo zabavo in vas lahko več peče hkrati.

Namizni žar je manjši in ga lahko imate na mizi. Zunanji žali pa so ponavadi na nogah ali pa na nekem podstavku, ki lahko služi za predalnike ali kot odlagalna polica.  Omislite si lahko tudi precej kuhinjskih pripomočkov za lažje pečenje in delo. Verjamemo, da boste ob tem zelo uživali. Nekateri žara ne bi zamenjali za nič na svetu in ga dejansko uporabljajo prav vsak dan.

Prav pride tudi pozimi, sploh namizni, ki ga lahko uporabljate kjerkoli in kadarkoli. Tudi čisti se lahko in hitro. Ko končate, pa ga umaknete ali pa pustite kar tam, ker ga boste gotovo kmalu spet potrebovali.