Štedilnik na drva ima veliko funkcij, odkrijte jih

Štedilnik na drva je najzanesljivejši vir toplote in najcenejše možno ogrevanje, še posebej za to, ker so štedilniki na trda goriva multi funkcionalni in opravljajo več dl hkrati, kot so kuhanje in ogrevanje vode. Če ste v odročnih krajih ali veste, da lahko dlje časa ostanete brez elektrike, je štedilnik na drva nujna odločitev ali vsaj alternativa dosedanjemu ogrevanju. Drva pa so zaenkrat najcenejši možni energent in imajo več ali manj vedno nizko ceno v primerjavi z drugimi viri ogrevanja.

štedilnik na drva

Če še nikoli niste čutili toplote, ki jo oddajajo drva, ne veste, kako dragocen vir ogrevanja je štedilnik na drva. Tisti, ki ga poznate že več generacij pa zagotovo prisegate na tovrstni vir ogrevanja stanovanja, hiše ali objekta. Za te štedilnike je značilno to, da imajo več funkcij in sicer lahko zgoraj kuhate več posod hkrati, spodaj pa imajo veliko sodobno pečico s termometrom in regulatorjem toplote, kjer lahko vse spečete, kar vam srce poželi. Hrana je kot iz krušne peči, neprecenljivega okusa, ki ga nobena druga pečica ne da, kot res samo drva.

Štedilnik na drva omogoča tudi ogrevanje sanitarne vode in vode za ogrevanje stanovanja, kar pomeni, da ga lahko priključite na centralni sistem in z njim hkrati ogrevate radiatorje. Štedilnik na drva je tople še dolgo po tem, ko ga nehate kuriti ni vanj nalagati drva, tako boste imeli toploto kar še nekaj časa in vam ponoči ne bo treba kuriti. Če ga ne boste priklopili na centralno ogrevanje, pa si lahko omislite takega, ki ima 40 litrov velik kotliček za toplo vodo, ki jo lahko uporabite za zalivanje jedi pri kuhanju, umivanje in podobno, drži pa toploto še zelo dolgo časa, ko se neha kuriti.

Takšen štedilnik je primeren za sušenje zelišč ali pa lahko nad njim razpnete jeklene nevnetljive vrvi ter sušite tudi perilo, ki bo posušeno, kot bi mignil.