Okolju prijazna biološka čistilna naprava

Živimo v svetu in času, ko je ozaveščenost vpliva našega delovanja na svet okoli nas vedno večji, predvsem pa se je potrebno zavedati, da je vsak še tako mali poseg v naravo lahko zelo skoncentriran, ko seštejemo vse dejavnike našega delovanja in življenja. V kolikor je mogoče delujte kar seda okolju in naravi prijazno, tako pri vsakodnevnem življenju, kot delovanju predvsem pa načrtovanju življenja. V kolikor ste v fazi gradnje, prenove, selitve potem je čistilna naprava z biološkim delovanjem morda prava izbira za vaš doma.

biološka čistilna naprava

Naj bo vaša okoljska ozaveščenost tudi temelj vaše gradnje, predvsem pa način življenja, ki vam ga biološka čistilna naprava omogoča, saj lahko zadosti vsem vašim zahtevam. Prednost, ki jo ima biološka čistila naprava je predvsem tiho in visoko učinkovito delovanje, predvsem pa energijska učinkovitost, ki je pomembna tako pri porabi vod, kot tudi vse ostale energije v vašem domu.

 

V kolikor se odločate za nakup biološke čistilne naprave si je potrebno vzeti dovolj časa za pridobitev želenih informacij o delovanju le te, prav tako pa je pomembna izbira čistilne naprave. Na voljo vam je biološka čistilna narava vrhunske kakovosti, ki je izdelana iz pvc materialov, ter je primerna za zahtevnejše in težje dostopne terene, njena vgradnja pa je mogoča tako na betonsko podlago, kot tudi direktno v podtalnico. Biološka čistilna naprava deluje po naslednjih korakih, med prezračevanjem se v prostor dovaja zrak, ki poskrbi za mikroorganizme ter jih preskrbi s kisikom, po tem nastopi faza denitrifikacije, nato imamo fazo sedimentacije, ko se blatu posede nastopi faza črpanja. Vaša biološka čistilna naprava vam je na voljo v različnih velikosti, ki pa je pogojena z velikostjo vašega gospodinjstva oziroma porabo vode.

Pri široki izbiri, ki jo ima biološka čistilna naprava se lahko obrnete na usposobljene strokovnjake, ki vam bodo z veseljem svetovali pri izbiri prave čistilne naprave za vaše gospodinjstvo.