Prsna črpalka za lažje dojenje

Kljub temu, da ima dojenje ogromno pozitivnih učinkov na otrokovo fizično in mentalno zdravje, pa ima tudi slednje svoje omejitve. Vsaka mati, ki skrbi za svojega novorojenčka, ima tudi ostale obveznosti v gospodinjstvu, še posebna težava pa včasih nastane v javnih prostorih, saj mnogi dojenje še vedno dojemajo kot tabu. Sodobne matere imajo tako na voljo tudi rešitev, ki jo nudi prsna črpalka. Slednja lahko še posebej prav pride materam, ki svojega časa ne morejo neprestano preživljati s svojim otrokom. Prsna črpalka je tako idealen pripomoček za dojenje, ki mami omogoča, da svoje mleko izčrpa ter ga shrani za pozneje. Preberite več na baby-nega.si.

prsna črpalka

Tako lahko otrok še vedno pije materino mleko, navkljub razdalji, ki je med njima. To ni prikladno le za starše, ki imajo službene obveznosti, pač pa tudi za mame, ki so doma, a si hkrati želijo večje prilagodljivosti. Črpalka je primerna tudi za otroke, ki težko dojijo, ali nedonošenčke, ki potrebujejo več mleka in pozornosti. Tako lahko mati preprosto izčrpa mleko prej ter ga porabi kasneje, ko ga ne bo imela na voljo. Seveda je vsaka prsna črpalka drugačna, zato je potrebno njeni izbiri nameniti nekaj pozornosti. Njena izbira je odvisna predvsem od potreb matere ter načina uporabe. Ročna črpalka bo tako prišla prav predvsem tistim, ki jo potrebujejo le občasno. Zahteva ročno črpanje, zato se mora uporabnica med tem posvetiti le črpanju. Elektronska prsna črpalka mami omogoča opravljanje več nalog hkrati – to pa je še posebej primerno za bolj zasedene mamice, ki bodo črpalko pogosteje uporabljale. Takšne črpalke omogočajo nastavljanje hitrosti ter vleka, kar je zelo udobno.

Prsna črpalka je pripomoček, ki ga lahko mati uporablja večkrat na dan, odvisno predvsem od potreb. Vsekakor je otroka priporočljivo tudi dojiti, saj se tako krepi vez med materjo ter otrokom. Pretirana uporaba črpalke lahko povzroči tudi manjšo produkcijo mleka na dolgi rok.