Kakovostna posteljnina lahko podaljša življenje

Posteljnina je pomemben del spanja, zato naj bo udobna, čista, prezračena in kakovostna in naravnih materialov. Takšno posteljnino boste našli na tej povezavi  https://www.doberspanec.si/posteljnina/. Da bo posteljnina čim bolj učinkovita, mora biti narejena iz bombaža, ki na j bo organski in ne umeten, lanu, konoplje ali svile, lahko tudi iz drugih naravnih materialov. Tudi stkana mora biti kar se da kakovostno, da se ne trga. Barve naj bodo narejen iz naravnih organih snovi, da ne bi ponoči vdihovali kaj toksičnega.

Kakšna pa je vaša posteljnina? Je že obrabljena, strgana, preperela, umetna, tako da se kar iskrice naredijo, če se samo ogrnete in ogrnete z njo? Potem je res čas, da jo zmenjate za nekaj kakovostnega. če imata kakovostno posteljnino, ki je lepo obrana in diši po borovem gozdu ali cvetlicah, mogoče po sivki, potem ste največ naredili za sebe, se cenite in boste za to tudi dobro spali.

posteljnina

spari pa moramo vsak dan dovolj, ker se le tako človeške celice lahko obnovijo, drugače smo podvrženi staranju in boleznim, nismo odporni, niti skoncentrirani na cesti, niti v službi, lahko smo razdražljivi ter agresivni. Dobra posteljnina bo pomagal vse to odpraviti in premagati vsako noč pa tudi preko dneva, če je to potrebno.

Posteljnina je tako dragocen del postelje, da se ji morate dobro posvetiti in preučiti, kakšna vam bo ustrezala glede materiala, pa tudi glede barve, ni namreč vseeno, kakšne bare je. Predvsem vam mora biti všeč in pristojiti k vaši osebnosti.  Vsekakor priporočamo umirjene in pastelne barve, zeleno ter modro in vijolično.

Nekateri imajo radi bolj divje in agresivne barve, ki pa bolj stimulirajo človeka kot pomirjajo in so bolj namenjene drugim dejavnostim kot spanju. Nekateri izberejo tudi volno, bi pa poudarili, da kljub temu da je zdrava in v redu ter topla za zimske dni, je lahko marsikdo nanjo alergičen.