Inkubator je tehnološko dovršen in precizen

Inkubator je izjemno natančna in občutljiva naprava, ki je izdelan za laboratorije, da opravlja razne naloge in greje do 80 stopinj Cezija, za žive kulture pa do 37 stopinj Celzija. Vse o inkubatorjih si poglejte na tej povezavi https://celab.si/inkubator/. Ker je inkubator tako kritičen glede ogrevanja, saj temperatura ne sme nihati, ima zelo natančno opremo za ogrevanje in so kritične prekoračitve temperature čisto izključene, saj so od tega lahko odvisna življenja on drugi uspehi v raziskovanju ter gojenju kultur.

inkubator

Inkubator ni za vse namene enka, zato je izdela v osmih velikostih, ki dosegajo 32 pa vse do 749 litrov prostornine. Razvrstimo jih lahko v dva razreda glede zmogljivosti, enojni in dvojni. Kroženje zraka pa je lahko naravno ali prisilno. Ima tudi dvojna vrata, od tega so notranja narejena iz stekla med tem ko so zunanja izdelana iz nerjavečega jekla, tako se lahko notranjost ogleda brez, da bi padla temperatura. Od zunaj se lahko aktivira tudi sterilizacija samo z dotikom na zaslonu.

Da bi inkubator zagotovil optimalno kroženje zraka, ne glede na to, ali je komora čisto napolnjena, ima možnost nastavljivega ventilatorja, kar je v obeh različicah, tak ov osnovni kot tudi v plus izvedbi inkubatorja. Ima tudi edinstvene površine, ki grejejo, takih drugje namreč ni, grejejo pa z vseh strani, grelniki pa so optimizirani med seboj in usklajeni tudi sistemov prezračevanja neglede na to, ali gre za naravno zračenje ali za prisilno kroženje zraka. To pa lahko izključite, če je v inkubatorju občutljiv vzorec pa tudi če so taki, ki ne smejo biti izpostavljeni vrtinčenju zraka.

Inkubator je namenjen specifični rabi in zato mora biti v skladu z Zakonom o medicinskih pripomočkih. Ta pa določa, da se inkubatorji lahko uporabljajo tako za segrevanje raztopin kot tudi za izpiranje in infuzije. Gre za najsodobnejšo laboratorijsko opremo. Narejena je iz najkvalitetnejših materialov, največkrat gre za nerjaveče jeklo, ki je zelo vzdržljivo in uporabno, ter stekla.