Okrevanje po možganski kapi je lahko dolgotrajno

Ko slišimo besedo kap ali, da je koga od bližnjih kap zadela postanemo takoj slabe volje. Posebej, ko se gre o možganski kapi, ki ni prijetna, saj nam lahko pusti ogromne posledice. Vemo, ko nam možgani odpovedo, da postanemo lahko še samo rastlina v postelji. Moramo pa biti veseli, da je zdravstvo danes že tako napredovali, da tudi možganska kap je nekako ozdravljiva. Samo okrevanje po možganski kapi je lahko dolgo in naporno za vse družinske člane. Takrat moramo stopit skupaj vsi člani družine in pomagat tistemu bolniku, ki je to doživel.

Kako pa poteka okrevanje po možganski kapi? Samo okrevanje se prične takoj v sami bolnišnici. Vse je tudi odvisno kateri deli telesa so prizadeti. Večkrat je govora o desni strani kapi ter levi. Seveda tisti del telesa dobi največ posledic in morajo se začeti razgibavati. Tudi je odvisno kakšna kap je koga zadela, lahko je lahka ali močna. Takšno je tudi samo okrevanje po možganski kapi. V bolnici bodo takoj za bolnika poskrbeli ter začeli z razgibavanjem. Sam bolnik mora začeti sodelovati, če hoče okrevati po možganski kapi.

okrevanje po možganski kapi

Samo okrevanje je lahko zelo dolgo, to so lahko tudi leta. Lahko pa traja samo nekaj mesecev. V bolnici pred odpustom boste dobili vsa navodila, kako bolniku doma pomagat in kaj mora početi. Okrevanje po možganski kapi je lahko tudi v določenih pogojih boleče, ampak moramo vsi vztrajat, če hočemo da bolnik okreva. Ne se ustrašit preveč, ko slišite besedo kap. Naši zdravniki bodo vse naredili, da bo vaš najbližji okreval, seveda vi pa mu boste pomagali in ga vzpodbujali. Na spletni strani, ki jo najdete zgoraj, boste našli ogromno nasvetov in kako v primeru kapi okrevat. Vedno morate človeka, ki slutite, da ga je zadela kap peljati v bolnico oziroma poklicat reševalce. Okreva lahko samo v bolnici, nato pa kasneje doma.