Zakaj vrednost zlata raste že 5000 let?

Vrednost zlata od nekdaj, to je že 5000 let raste, ker je zlato hranilec vrednosti. Zakaj je tako vredno? Ker mu ljudje dajejo tak pomeni in ker po njem povprašujejo, drugače če ne, če povpraševanje pade, pade tudi cena. Vrednost zlata kljub temu, da včasih cena pade, še vedno ostaja in se zlato splača imeti na dolgi rek. Zlato in namenjeno špekulacijam ter preprodaji, je tudi manj likvidno od valut in fizični ga je težko premesiti iz enega kraja na drugega. Pa še dosti stane.

Vrednost zlata raste v primeru, da imate čisto zlato z veliko karatov, pa naj bodo to kovanci, palice, ploščice, zlati izdelki ali nakit. Nekateri umetniški izdelki imajo še toliko večjo vrednost kot samo zlato, zato, ker so zelo redki ali edinstveni unikatni in vplivajo na čustva ljudi. Zlato ja je edina kovina, ki se ne izniči in ostaja enaka ves čas, pri pretvorni v drugo obliko velja enako.

vrednost zlata

 

Kakšno vrednost zlata boste kupili pa je odvisno tudi od vrednosti oziroma cene zlata trenutno na borzi, angleška borza je tista, kjer se postavlja cena zlata na unčo vsak dan. Manjša kot je vrednost vault, večja je tudi cena zlata in obratno. Če hočete svoji valuti ohraniti vrednost in jo še povečati potem kupite zlato, ki nima inflacije in ni podvržen davku.

Hranite ga na dolgi rok in vrednost zlata bo konstantno rastla, s tem pa tudi vrednost denarja, k iste ga vložili v to zlato. Le pazite, da boste kupili pravo zlato in da bo imelo papirje pa da boste vi lastniki. Izberite ugledno in dobro hišo, ki vam bo priskrbela zlato ali ga kupite smi neposredno od kovnice ter ga shranite v sefu. Drugače, če ga hranite doma, lahko tudi doživite izgubo, če ga bo kdo odkril, v sefu pa je varen in ga lahko tudi prodate. Ne smete ga uvoziti v našo državo, ker boste takoj plačali davek.