Klasične čili omake

Obožujete pekočo hrano in so vam jedi brez pekočega občutka dolgočasne? Si morda vedno pripravite omako, katera vsaj malo peče? Ravno za vas so potem tukaj čili omake BG chillies, ki so ravno prave za vaš okus ter vaše ustne brbončice. Klasične čili omake so zelo priljubljene, največkrat kot dodatek na pico. Ponudba obsega tako tiste z najbolj občutljivimi brbončicami kot tudi najbolj pekoče čili omake, ki še takega junaka spravijo tako rečeno ”na kolena”. Kapsicilin je spojina, ki jo vsebuje čili. Le ta v možganih aktivira tisti del, ki misli, da v naših ustih tli plamenček ognja. Takrat si lahko pomagamo z rižem, kruhom ali kozarcem mleka pa tudi z polnomastnim jogurtom ali kislo smetano, ki bodo pekoč občutek v ustih popivnali, s tem pa nam pomagali da bo izkušnja s čili omako prijetnejša, zato je pametno imeti zgoraj naštete izdelke vedno pri sebi. Z vodo ali alkoholom pa si nikakor ne pomagajte (razen če bo alkoholna pijača imela visoko vsebnost alkohola), kajti potem dobimo to vročo izkušnjo po celih ustih in ostalem prebavnem traktu.

čili omake

V ponudbi imajo bbq omake ter klasične čili omake. Bbq omake pridobijo s prav posebnim načinom dimljenja, kateri imajo za osnovo domače jalapene čilije. Te največkrat uporabljajo v hamburgerjih ali steakih, spet drugi pa s to sladko pekočnostjo, ki jo imajo bbq čili omake začinijo prav vse jedi. Vseskozi eksperimentirajo z različnimi kombinacijami in nam skušajo ponuditi čimveč različnih okusov dimljenih čili omak. Tudi klasične čili omake ne bodo razočarale ljubitelje pekočih okusov, kajti pripravili so zelo različne okuse, od najbolj pekočih do srednje pekočih čili omak.

Če bi se po kakšni pomoti zgodilo da bi pojedli najbolj pekočega čilija ( Carolina Reaperja) bi vam pri taki bolečini lahko pomagali le zdravniki. Zapisan je tudi v Guinnessovi knjigi rekordov, saj na lestvici ostrine čilijev dosega 2.200.000 skovilov.