Zobni aparat je lahko tudi modni dodatek

Zobni aparat je bil včasih nezaželen danes pa je lahko lep modni dodatek pa še koristen je, ker poravna zobe v lepo linijo, zato nasmeh postane naravnost čaroben in čudovit. Vse o zobnih aparatih pa si lahko preberete na tej povezavi https://www.clarus-dental.si/sl/portal/infodent/2019/Zobni-aparat. Zobni aparat vam bo namestil izurjen zobozdravnik, lahko je viden ali pa ne, lahko je nameščen na zunanji ali notranji strani zob. Obstaja več vrst zobnih aparatov, najpogostejši os zvezdice iz kovinskih materialov.

zobni aparat

Zobni aparat je lahko fiksno nameščen v ustih na zobeh ali pa se ga da sneti, naredi se takega, kot želite. Fiksni aparati so vedno v ustih in jih imate ves čas tam, potrebno pa je zanje dobro skrbeti, jih dobro čistiti, da ne pride na mestih, kjer se tišči zoba do kariesa zaradi slabe higiene. Pri snemljivem aparatu je lažje čistiti sam aparat ter tudi zobe, zato bo morda ta za vas primernejši. Posvetujete se z zobozdravnikom in povedal vam bo svoje mnenje glede na vašo situacijo.

Nevidni zobni aparat je zelo zanimiva inovacija, ki se je zadnje čase prijela na trgu in ga ljudje z veseljem nosijo, ker se ga ne vidi, čeprav je postal zobni aparat tudi zelo zanimiv modni dodatek, ker ma lepe zvezdice. Snemljivi zobni aparat p je lahko tudi neviden in sicer je narejen iz posebnih nevidnih plastičnih mas, ki se ne vidijo. Katerega boste izbrali, je odvisno od vašega okusa in kako prenašate določene materiale, saj se aparat nosi nekaj tednov in tudi nekaj mesecev, dokler se zobje povsem ne poravnajo na svoja mesta v lepo linijo.

To pa je njuno ne samo zaradi lepega izgleda in nasmeha ampak tudi zaradi dobrega ugriza, zaradi žvečenja, ker imamo ljudje narejeno prebavo tako, da moramo vse dobro prežvečiti in premešati s slino, pri čemer imajo zoblje ključno vlogo, drugače imamo lahko prebavne motnje ali celo trajne posledice kasneje.