Vnete dlesni

Vsak je že imel sigurno težave z bolečimi dlesni. Pravijo, da se v življenju vsaj enkrat vsak sreča s težavami, kot so boleče ali mogoče krvaveča dlesen. Ko opazite tak pojav je dobro, da obiščete zobozdravnika, ker je to povezano tudi z vašimi zobmi. Krvaveče dlesni opazimo največ krat, ko si umivamo zobe, saj takrat pogosto pljuvamo kri. Največkrat posegamo po raznih hladilnih gelih v lekarni in nikoli ne pomislimo, da lahko zaradi te težave izgubimo tudi zob in poleg tega nasmeh na ustih. Zato morate redno in pravilno si umivat zobe, da odstranite vse bakterijske obloge, ki se nabirajo na vaših zobeh.

dlesni

Bakterije se redno nabirajo na naših zobeh ter vse okoli naših dlesni, zaradi ne pravilne čistoče se pojavijo otekline, rdeče ter krvaveče. Malokdo takoj gre do zobozdravnika, saj ne pomisli na svoje zobe. Res je, da ta oteklina hitro mine in ni polno krat tako boleča, kot boli zob. Zato to bolečino premagamo brez težav doma. Ampak vedite, da se nekaj dogaja z vašim zobom, pazite, da ne bo začel gnilit in vaš nasmeh bo izginil. Pojavijo se lahko različne bolezni, zato se ne igrajte, ko vidite spremembe. Vseh oblog ne moremo vedno očistit, posebej tisti, ki ne ščetkate pravilno in poleg tega hitro.

Ustna higiena je vedno pomembna, saj v naših ustih se nabira največ bakterij. Zaradi nabiranja bakterij imamo vedno težave z zobmi in prav tako z dlesnimi. Dlesni so lahko resen problem, ko postanejo boleče in vnete. Te bolečine so lahko včasih grozne in trajajo kar nekaj dni. Vsak razumem človek bo takrat pozabil na strah in bo stopil do svojega zobozdravnika, da bo pogledal, kje se skriva težava. Še pravi čas lahko ukrepa in se lahko rešite izgube zob. To se ne bo dogajalo, če boste redno obiskovali vašega zobozdravnika in, kot sem že par krat omenila pravilno čistili vaše zobe. Vzemite si čas, ko si ščetkate zobe, da boste odstranili res vse obloge, prav tako okrog dlesni.