Skobeljni stroji za profesionalne lesarje

Obvezna oprema vseh profesionalnih lesarjev so skobeljni stroji, ki se v lesnopredelovalni industriji uporabljajo za obdelavo masivnega lesa. Pri podjetju Lestroj, kjer so strokovnjaki za lesnoobdelovalne stroje svetujejo, da za svojo delavnico oziroma industrijski obrat izberete dvostranski skobeljni stroj. Ta namreč omogoča tako ravnanje lesenih elementov kot skobljanje do točno določene debeline. Skobeljni stroji so primerni tako za domače delavnice na viškjem nivoju, kot tudi večje profesionalne obrate. Z njihovo pomočjo boste kose lesa lahko natančno obdelali na točno določeno debelino in širino ter jih s tem pripravili na nadaljnjo obdelavo ali lepljenje. Če želite iz svojih rok predati zares popolen izdelek iz lesa, potem je nakup kakovostnega skobeljnega stroja več kot nujen.

skobeljni stroji

Izberite pravi skobeljni stroj za svoje delo

Skobeljni stroji se med seboj razlikujejo po svoji velikosti in delovnih zmožnostih. Vaša naloga je, da poiščete tisti model, ki bo odgovarjal vam in vašim potrebam. Kot smo že omenili, strokovnjaki svetujejo nakup dvostranskega skobeljnega stroja, ki je zasnovan za dvostransko skobljanje lesenih elementov in lesnih materialov.

Skobeljni stroji so sicer sestavljeni iz dveh nadvse pomembnih in ključnih delov: planerja oz. poravnalke, ki obdeluje element od spodaj in gornje glave, ki obdeluje element od zgoraj, medtem ko vzdržuje potrebno debelino. Ti natančno zasnovani planerji so nepogrešljiv sistem tako v vseh lesno predelovalnih podjetjih in tudi v manjših mizarskih delavnicah. Brez tega vsestranskega stroja je namreč nemogoče natančno obdelati in predpripraviti lesene kose. Brez njih je zato izdelovanje različnih lesenih izdelkov praktično nemogoče.

Vsak vrhunski dvostranski skobeljnik je zasnovan v skladu s svojimi namenom in delovnimi cilji. Stroj je odličen v funkciji preskobljanja elementov za poznejše širinsko lepljenje elementov, kot je masivna plošča. Stroji za skobljanje obstajajo v različnih dimenzijah, in sicer v širinah od 400 mm do 1020 mm. Katerega boste izbrali, je odvisno predvsem od potreb pri vašem delu in velikosti lesa, ki ga obdelujete.