Kako lahko zdajšnje moje delo pripomore k novi zaposlitvi

Moje delo je seznam vseh delovnih mest, ki ste jih imeli, vključno s podjetji, v katerih ste delali, nazivi delovnih mest in datumi zaposlitve. Ko boste šli na razgovor, povejte, moje delo je bilo … in konkretno opišite, kaj ste delali, tako boste hitreje dobili zaposlitev, če bo delodajalec v vas videl vrednost. V nekaterih primerih vodjo zaposlovanja morda zanima samo, kje ste nazadnje delali. V drugih pa podjetje morda želi obsežno zaposlitveno zgodovino, ki sega mnogo let nazaj. Če delate že dolgo, se to morda sliši kot zastrašujoča naloga, vendar je to nekaj, kar lahko sami poustvarite, tudi če se ne spomnite natančno, kdaj ste delali na posameznem delovnem mestu. Ko potrdite podrobnosti, lahko spremljate prihodnja delovna mesta, tako da boste lažje posredovali informacije bodočim delodajalcem.

moje delo

Za vsako delovno mesto se vprašajte, kakšno je bilo moje delo? Lahko je težko slediti svoji osebni zaposlitveni zgodovini, zlasti če ste imeli veliko služb. Ko pa se prijavljate na nova delovna mesta, številna podjetja želijo točen zapis o tem, kje ste delali, zlasti ko izvajajo preverjanje preteklosti zaposlitve. Ko se prijavljate za nadomestilo za brezposelnost, boste morali kot del postopka prijave predložiti svojo najnovejšo delovno zgodovino. Zato si zapišite, kakšno je moje delo v beležko in jo hranite od konca delovne dobe.

Če se ne spomnite podrobnosti in jih veliko ljudi ne, jih lahko znova ustvarite s podatki uprave za socialno varnost, davčne službe, državnega davčnega oddelka ali oddelka za brezposelnost in prejšnjih delodajalcev. Pomembno je, da bodočim delodajalcem zagotovite točne informacije in v prošnji za zaposlitev navedete, moje delo je bilo tako in tako. Ne ugibajte, kje ste delali in kdaj, saj bodo delodajalci, če se motite, želeli vedeti, zakaj. Če se datumi ne ujemajo s tem, kar delodajalec odkrije o vas, ko preveri vašo zaposlitveno zgodovino, bo to rdeča zastava in lahko ogrozi vaše možnosti za zaposlitev. Upoštevajte, da lahko v svoj življenjepis namesto določenih datumov zaposlitve vključite mesece ali leta, ko ste delali v podjetju. Vendar pa lahko nekatere prijave za zaposlitev zahtevajo natančnejše podatke.