Kamnoseštvo je vsekakor potrebno ohraniti

Vas morda zanima kamnoseštvo ali pa imate za opraviti kamnoseška dela in ne veste na koga bi se obrnili? V kolikor je temu tako se obrnite na spletno stran www.petrotek.si, kjer dobite vse potrebne informacije o kamnoseških delih. Mnogi mislijo, da je kamnoseštvo že izumrlo pa vendarle ni še. Res je da se mladi več ne odločajo za poklic kamnoseka pa vendarle kamnoseštvo še živi.

kamnoseštvo

V kar precejšnji meri za obstoj in upanje na obstoj kamnoseštva pa se moramo zahvaliti tudi podjetju Petrotek, obdelava naranvega kamna, d.o.o. Podjetje Petrotek se s kamnoseštvom ukvarja že od leta 1981, pomembna pa jim je predvsem družinska tradicija v kamnoseštvu. Pri obdelavi naravnega kamna pa jim je najpomembnejša kvaliteta, saj se zavedajo da je kvaliteten izdelek dragocen in pomemben. Podjetju je pomembna izdelava kvalitetna in moderna izdelava, ki je pomembna za stare arhitekture.

Izdelki izdelani pri podjetju Petrotek so izdelani iz kvalitetnih materialov, katere pa pridobijo iz celega sveta. Za kamnoseštvo je zelo pomembno oblikovanje pri katerem se lahko prilagajamo kamnu kot materialu z izredno široko paleto. Izdelki pa so zasnovani predvsem na ročni obdelavi. Kamnoseštvo obsega razne stare arhitekture in vse do modernih unikatnih nagrobnih kamnov. Za kamnoseštvo pa so pomembna tudi razna kiparska dela, ki pa so še posebej cenjena. Pri podjetju Petrotek izdelujejo razne police za okna, različne portale, stopnišča in tudi prekrasne fontane.

V kamnoseštvu je barvna paleta zelo raznolika, zato lahko dobimo kamen v različnih barvah in strukturah. Med drugim pa se pri podjetju Petrotek ukvarjajo celo z restavracijami starih kamnitih elementov, kateri so pod varstvom kulturne dediščine in so v ponos za kamnoseštvo. Pomembno pa jim je tudi da v kar se le da najkrajšem času zagotovijo končan in kvaliteten izdelek stranki. V kolikor vas zanima naročilo kamnoseških del lahko pokličete strokovnjake, ki so zaposleni v podjetju Petrotek, saj vam bodo z veseljem svetovali in pomagali.