Imunski sistem

Ko prihajajo bolj mrzli dnevi, se začnejo težave z našim zdravjem. Takrat prihajajo razni prehladi in podobni simptomi. Največkrat pravimo, da se vse to zgodi zato, ker nam pade naš imunski sistem. In kako izboljšati imunski sistem, da se nam ne bo treba ubadati z raznimi prehladi?

Imunski sistem je kot ena naša obramba pred virusi, ki nas lahko napadejo. Sestavljen je iz tkiv, kot so bezgavke, mandlji, kostni mozeg, vranica ter drugih celic ki se nahajajo v v sluznici dihal ter v črevesju. Ko sem nam vse skupaj podre, nam pade imunski sistem in takrat pride do raznih bolezni. Že ob rojstvu si ga pridobimo ampak se nam z leti samo pridobivamo in se nekako aktivira, ko se izpostavimo nevarnosti. Včasih se imunska obramba podre ampak to je vse odvisno od nas samih.

imunski sistem

Da si imunski sistem vzdigujemo oziroma ohranjamo je največ odvisno od nas samih. Največ je odvisno vse od naše hrane. V naše telo bi vedno morali vnašati vitamine, minerale, vlaknine, beljakovine in ostale pomembne hranilne snovi. Tudi gibanje v naravi je zelo pomembno, zato se zgodi, da v zimskem času, ko se toliko ne gibamo zbolimo. Gibajte se vedno, pač ko je mrzlo se bolj oblecite in tudi se odpravite na kakšen pohod. Hrana, gibanje in dober spanec nam lahko polno pomagata, da se nam vse ne poruši. Ko se pa vse poruši, je za nas tudi to velik stres. Lahko ga nadomestimo z raznimi dodatki, ampak boljše je zdravo življenje, kot kakšni dodatki. Za samo krepitev imunskega sistema je tudi domači česen, če ga imate radi ne gledajte, da vam smrdi iz ust, raje poskrbite za svoje zdravje. Vsak najboljše ve kako bo poskrbel za sebe, ali bo zdravo jedel in se gibal, mogoče pa boo pa drugi raje posegel po raznih dodatkih. Vsak naj počne kar mu je boljše in slajše.