3D printing za izdelavo kvalitetnih prototipov

Tiskanje s pomočjo 3D tehnologije  oz. selektivno lasersko sintranje je uporabno na mnogo področjih, med drugim tudi pri hitri izdelavi manjših ali večjih serij prototipov. Omogoča nam namreč izdelavo funkcionalnih ter delujočih plastičnih izdelkov. Znotraj serije lahko izdelke sproti tudi prilagajamo ter spreminjamo, tako pa ugotovimo, kateri izmed njih je najbolj učinkovit. Izdelava prototipov ter ostalih plastičnih izdelkov poteka neposredno iz 3D CAD modela, zato izdelava ni zamudna ter ne zahteva velikih naložb v pripravo ter orodje.  3D printing je tako ena izmed najpogostejših ter najenostavnejših načinov za izdelavo prototipov – brez posebnih priprav, zaloge ter dodatnih proizvodnih stroškov. Več si preberite na deproma.si/storitve/izdelava-malih-serij/

3D printing uporabniku omogoča visoko prilagodljivost, tudi med samim procesom izdelave. S pomočjo sodobnih tiskalnikov lahko izdelke prilagajamo sproti ter jih individualiziramo. Vsi kosi dosegajo odlične mehanske lastnosti. V našem podjetju lahko izdelamo produkte z maksimalnimi dimenzijami 250x200x330 mm iz dveh različnih materialov.

3D printing

PA2200 predstavlja enega izmed najbolj pogosto uporabljenih materialov pri izdelavi lasersko sintranih delov. Primeren je za mnogo področij uporabe, tudi v prehranski industriji. PA3200 GF je prah na osnovi poliamida 12, ojačan pa je s steklenimi kroglicami, ter je prav tako odličen za izdelavo togih izdelkov, katerih komponente zahtevajo tudi dobro natezno trdnost.

3D printing oz. 3D tisk lahko močno pomaga tako posameznikom kot podjetjem, ki razvijajo nove produkte. Inovacije je pred samo proizvodnjo namreč nujno testirati ter si jih ogledati v fizični obliki, morda pa jih celo ponuditi nekaj potencialnim uporabnikom, ki jih bodo v zameno ocenili ter podali svoje mnenje. Na ta način ne boste izgubili ničesar – izdelke boste lahko tudi dopolnili, komponente spremenili, ali pa morda celo ugotovili, da za razvoj izdelka potrebujete dodaten čas. Računalniške simulacije včasih žal ne pokažejo popolne slike, realno uporabno vrednost pa lahko vidimo le kadar imamo izdelek že pred seboj. Odločite se za 3D printing ter preverite svoje izdelke – ne bo vam žal.