Zidna plesen je prava nadloga

A veste tisto, ko stene na novo prebarvate in je stanovanje kot novo, da si kar ponosna nanj. Potem pa pride jesen in zima in z njima kondezacija vlage. Vse lepo in prav, če ne bi na steno narisala grede črne pikice. Ta zoprna in trdovratna zidna plesen. Trdovratna pa je zato, ker jo vsako leto znova odstranjujemo in vedno znova se pojavi na istih mestih. Kemikalije jo prav nič ne motijo.

Pravijo, da se bomo zadušili v smeteh, ki jih vsako leto na veliko zavržemo. Jaz pa pravim, da nas bo pokončala zidna plesen. Kemikalijo so morda tako strupene, da bi me ubilo v kolikor bi jih zaužila. Plesen pa se prav lepo požvižga. Marsikdo bi me sedaj obsodil, ker sem ekološko neozaveščena in si dovolim uporabo takih naravi škodljivih kemikalij. A naj povem, da me je zidna plesen tako zelo razjezila, da sem poskusila že vse. Jezi me, ker se mora vsako leto ponovno pojaviti, pa naj jo še tako zatiram. Ta preživi vse.

zidna plesen

Zato sem se odločila, da si bom vzela od ust in sem si kupila šparovček. Tako se j začela moja shujševalna kura. Vsakič namesto, da bi si privoščila kavico, ali posladek sem tisto vrednost vrgla v šparovček. Vsak ne mi je prinesel nekaj denarja. Odločila sem se, da bo zidna plesen uničena pa magar bom zrušila moj dom. Tako sem vsako leto pridno čistila svoje stene in se jezila, nad grdimi črnimi madeži, ki so mi kvarili izgled mojega doma.

Poleg tega je zidna plesen strupena in slabo vpliva na vse člane. Ta misel me še bolj preganja. Nato pa sem odkrila nekaj neverjetnega. Napravo, ki odstranjuje vlago in s tem tudi zidno plesen. Pa ne gre za razvlaževalnik, ki ga je treba neprestano prazniti. Gre za napravo wet ex. Več o njej si lahko preberete na spletu. Naj vam povem, da me je rešila in zidna plesen ni več moja težava.