Lešnikova potica je lažje prebavljiva

Nekatere gospodinje imajo določene datume, kot nek domač praznik, ko pečejo posebne jedi. Med njimi je tudi potica, ki je pri nam zelo priljubljena. Ni pa tako znana ali pogosto na jedilniku zelo okusna lešnikova potica. Orehova potica je tista, ki je že od nekdaj na mizi ob določenih dneh. Lešnikova potica je tudi enkratna, za moj okus boljša, prav tako ni tako težka. Nekateri ne smejo jest orehov in včasih ne vedo kateri nadev bi dali v potico. Samo potico danes lahko naredite v različnih oblikah. Čeprav ni tista prava slovenska potica, ji še vedno lahko rečemo potica.

Lešnikova potica se naredi lahko po istem receptu, kot orehova. Samo namesto orehov lahko daste lešnike. Lešnike danes dobimo povsod, lahko jih tudi pridelate brez težav na domačem vrtu. Na spletu imate ogromno receptov za lešnikov nadev, ki pa so si vsi nekako podobni. Lešnikova potica je marsikje že zamenjala orehovo potico. Kot sem omenila je lažje prebavljiva in je nežnejšega okusa. Tudi lešniki ne vsebujejo toliko maščob, kot orehi. Potica ali je lešnikova ali orehova se poda k jedi, kot sladica, lahko jo uživamo za zajtrk ali večerjo. Kdaj jo kdo naj užije ne bomo pisali, saj je tako okusna, da bi jo človek jedel cel dan.

lešnikova potica

Najboljša lešnikova potica je tista, ki je lepo zapečena. Pomeni, da mora bit skorjica lepe rdeče barve in ne sme odstopat od nadeva. Če vam ne uspe narediti tiste potice, ki se vse skupaj drži se ne sekirat. Nismo vsi kuharji in dobri pekari. Če je potica pečena in ni surova je za pojesti. Mogoče ni za sosede ali sorodnike, bo pa za vas več ostalo. Tudi najboljše gospodinje ne naredijo vedno enkratne popolne potice. Če še niste nikoli poskusili potice iz lešnikov je čas. Lešnikova potica vas bo očarala in vas navdušila. lešniki so danes že zelo priljubljeni oreščki v naši kulinariki. nikoli ne smemo podcenjevati nobene hrane. čeprav je najbolj že od nekdaj znana samo orehova, poskusite tudi nekaj novega.  Lešnikova potica naj bo pogosto na vaši mizi, naj zamenja orehovo. lahko tudi narediti kar dve, da bodo vsi zadovoljni.