Labioplastika – poseg, ki je mnogim spremenil življenje

Ko govorimo o estetskih operacijah najpogosteje pomislimo na različne pomlajevalne posege ali povečanje prsi. Vendar v to kategorijo sodi tudi labioplastika (https://www.urbanaestetika.si/sl/kirurski-posegi/labioplastika/), ki še zdaleč ni samo poseg estetske narave. Številne predstavnice nežnejšega spole se zanjo odločijo zato, ker se med svojimi vsakodnevnimi aktivnostmi soočajo z različnimi težavami, ki jih bolj ali manj ovirajo pri normalnem življenju. Torej kaj sploh je labioplastika? Gre za strokovni medicinski izraz, ki označuje kirurško korekcijo sramnih ustnic. Ker gre za operacijo, ki v več pogledih vpliva na samozavest in dobro počutje ženske, vam v današnjem prispevku predstavljamo vse njene podrobnosti. Za več informacij pa se lahko obrnete na specializirano kliniko Urbana estetika, kjer med drugim opravljajo prav labioplastiko.

labioplastika

Z labioplastiko do boljše samopodobe

Dejstvo je, da se številne ženske vsaj enkrat v svojem življenju soočajo s pomanjkanjem samopodobe in slabim mnenjem o svojem izgledu. Že res, da se vse začne v glavi, vendar pa lahko izjemno slabo mnenje močno vpliva na splošno življenje posameznika. Ta je zato bistveno slabše kvalitete, kar lahko privede tudi do resnejših težav.

Po raziskavah velika večina žensk ni zadovoljna z izgledom svojega spolovila, ki je hkrati tudi eden glavnih razlogov za slabše mnenje osebi. Neskladje med malimi in velikimi sramnimi ustnicami ali prevelika velikost obeh pa ni zgolj problem estetske narave, pač pa tudi eden najpomembnejših vzrokov za fizično nelagodje, ki nastane kot posledica stalnega drgnjenja, težave pri higieni in sram ter bolečine pri intimnih stikih.

Se morda tudi ve najdete v zgornjem opisu? S pomočjo strokovno izvedene labioplastike se lahko učinkovito znebite navedenih težav in zaživite polno življenje brez bolečin. Poleg tega boste ponovno pridobile na samozavesti in se lahko brez zadržkov lotile aktivnosti, pri katerih so vas prej ovirale prevelike sramne ustnice – kolesarjenje, jahanje in tek. Čas je, da se tudi ve začnete dobro počutiti v svojem telesu.

Vzroki za neskladne sramne ustnice

Najpogostejši vzroki za neskladne ali prevelike sramne ustnice so staranje, porodi, morebitne poškodbe ali genetski dejavniki. Vsaka ženska ima določeno telesno predispozicijo, ki pove, kako velike sramne ustnice se ji bodo razvile v mladosti. Ko vstopi v obdobje adolescence se telo začne pod vplivi hormonov spreminjati, kar prav tako vpliva na izgled spolovila. K spremembam le tega vplivajo tudi porodi, njihovo število in morebitni zapleti, nenazadnje pa tudi staranje, ki na telesu pusti svoj davek.

Labioplastika pa vse spremembe, ne glede na njihov nastanek uspešno odpravi, ženski pa ponovno podari samozavest in normalno vsakodnevno življenje brez nepotrebnih bolečin in težav.

O posegu

Labioplastika je operativni poseg s katerim uspešno zmanjšamo prevelike male sramne ustnice. Te tako ne segajo več izven meja velikih sramnih ustnic, s čimer se odpravi različne funkcionalne težave, olajša higieno ter močno izboljša estetski videz zunanjega spolovila.

Poseg se izvaja ambulantno in traja od 45 do 60 minut, v lokalni anesteziji. Na prvem pregledu vam specialist pove vse informacije o sami operaciji, kako se na njo pripravite in kakšno bo okrevanje. Na dan posega pridete na kliniko, kjer vam v ambulanti aplicirajo lokalni anestetik. Nato se izvede operacija, ki vključuje odstranitev odvečne kože in tkiva sramnih ustnic. Nastalo rano se natančno in skrbno zašije z razgradljivimi šivi, ki jih posledično ni potrebno odstranjevati. Kliniko po počitku v spremstvu zapustite še isti dan, čas okrevanja pa traja okoli sedem dni. Cena posega je odvisna individualno od primera, giblje pa se nekje med 1150 in 1300 evri.

Kdo se odloči za labioplastiko?

Se sprašujete, ali ste tudi ve primerne kandidatke za poseg? Zanj se lahko odloči vsaka ženska, ki:

  • pri nošenju tesnejših oblačil občutijo drgnjenje in neprijeten občutek,
  • čutijo bolečine pri fizičnih aktivnostih ali dolgotrajnejšem sedenju,
  • imajo boleče spolne odnose,
  • imajo pogosta glivična vnetja ali
  • so kakorkoli nezadovoljne s izgledom spolovila.

Pred operacijo pa je pomembno, da ste kot kandidatka zdrava, brez kroničnih bolezni, kot na primer sladkorna bolezen in neurejen krvni tlak, vzdržujete stabilno telesno težo in v času operacije ne kadite.

Labioplastika je poseg, ki je mnogim ženskam že spremenil življenje na bolje ter jim tako vlil novo samozavest. Če ste tudi ve že razmišljale o posegu, je čas, da se o tem posvetujete tudi s strokovnjaki na kliniki Urbana estetika in naredite spremembo v svojem življenju. Nič ni namreč lepšega od zadovoljne in samozavestne ženske, ki navzven izraža srečo in veselje. Prepričajte se kar same.