Čemu so namenjeni gaming računalniki

Gaming računalniki so primerni za igričarje. Ena najpogostejših napačnih predstav o igranju računalniških iger je, da potrebujete drag gaming računalnik. Mnogi potencialni igralci računalniških iger (ali njihovi starši ali zakonci) so razumljivo vznemirjeni zaradi cene za nove računalniške dele. Toda dobra novica je, da za igranje računalniških iger ne potrebujete vrhunskih delov. Res je, da grafične nastavitve visoke ločljivosti, kot so ločljivosti 4K in 1440p, super visoke stopnje osveževanja, sledenje žarkom in DLSS zahtevajo zelo zmogljivo in zelo drago strojno opremo, vendar so večinoma neobvezne.

gaming računalniki

Del lepote računalniških iger je njihova prilagodljivost zato so gaming računalniki lahko zelo dosegljivi. Igre imajo pogosto številne grafične nastavitve, tako da jih lahko izvajate na skromni strojni opremi. Fortnite, na primer, vključuje celo posebne nastavitve za igranje na običajnih osebnih računalnikih, nekatere igre, kot je Guilty Gear Strive, pa imajo modifikacije, ki so jih izdelali oboževalci in povečujejo zmogljivost na šibkejših računalnikih. Morda ne izgledajo tako dobro pri nižjih nastavitvah grafike, vendar običajno delujejo dovolj dobro, da jih je mogoče igrati podobno kot to omogočajo gaming računalniki.

S tem v mislih si poglejmo nekaj možnosti za nakup vašega prvega igralnega računalnika. Vnaprej izdelan računalnik je odlična možnost za vse bolj razvijajoče se igralce računalniških iger, ki želijo dolgoročno namizno napravo brez stresa pri sami izdelavi naprave. Učenje sestavljanja računalnika je del užitka igranja računalniških iger, ni pa obvezna veščina. Pomislite na računalniško igranje iger kot na kateri koli drug hobi – cilj vsakega začetnika bi moral biti najti dostopen način za hobi, nato pa počasi preiti na bolj zapletene ravni, ko se počuti bolj udobno.

Priljubljeni gaming računalniki, kot so Alienware, ASUS, Origin in NZXT, so odlična za tiste, ki želijo močan računalnik z gamerskim dizajnom, vendar so lahko celo njihovi nižje cenovni modeli pregrešno dragi. Po drugi strani pa ima veliko osebnih računalnikov proizvajalcev, kot sta HP ali Dell, strojno opremo, ki je pripravljena na igre, tudi če izgledajo kot skromni pisarniški računalniki, in pogosto po precej nižjih cenah – govorimo le o nekaj stotih namesto nekaj tisočih evrih.