Repour zamaški ohranjajo svežino vina

Slovenija je vinorodna dežela, zato ni čudno, da smo Slovenci navdušeni nad vini, tako domačimi kot tudi tujimi. Ne glede na priložnost radi nazdravimo s kozarcem okusnega vina in tako razvajamo svoje brbončice. Skoraj vedno pa se zgodi, da ene steklenice vina ne izpraznimo do konca in potem ne vemo, kako naj ustrezno shranimo odprto steklenico, da vino ne bo izgubilo okusa. Za tovrstne zagate vam tokrat ponujamo odlično rešitev, in sicer RePour – zamašek za vino, ki bo poskrbel, da bo steklenica že odprtega vina dobro shranjena kar nekaj časa.

Katero vino pa imate vi najraje?

Teran, sivi pinot, cviček, sauvignon, rumeni muškat, refošk, modra frankinja, malvazija, laški rizling, chardonnay … Katero vino pa je vam najljubše? Imate izbran okus in vedno posegate po enem in istem vinu, ali se radi prepustite razvajati okusom različnih vin s celega sveta? Morda sami pridelujete vino, ga kupite pri prijateljih ali preprosto zavijete v najbližjo trgovino ali bencinski servis, kjer pač kupite, kar je na voljo? In kakšna je vaša pivska kultura – spijete le kozarček ali dva pri kosilu oz. večerji, ali z vinom v neomejenih količinah radi nazdravljate v družbi prijateljev in znancev? Ljudje smo si različni in zagotovo ima vsak svoje najljubše vino, ali pa ima vsaj izbor 5 najljubših vin. Hvalabogu dandanes obstaja zares veliko vin in tako lahko prav vsak uživa v svojem najljubšem okusu.

repour

Katero vino pa je vam najljubše?

Priložnosti, ob katerih kozarec vina ne sme manjkati

Priložnosti za nazdravljanje prav gotovo ne manjka – kozarček rujnega radi spijemo, ko se nekomu rodi otrok, ko se praznuje kakšna obletnica (poroke, mature ipd.), po navadi nazdravimo svežim diplomirancem/magistrom, tudi na porokah in pogrebih vino ne sme manjkati, z vinom in drugimi alkoholnimi pijačami proslavljamo uspehe naših športnikov in še in še. Po drugi strani pa niti ne potrebujemo kakšne posebne priložnosti, da bi si privoščili kozarček rujnega. Veliko ljudi ima navado, da ob kosilu ali večerji spije kakšen kozarček vina (menda je to dobro za naše zdravje), spet drugi pa si po napornem delovnem dnevu s kozarcem vina popestrijo večerno gledanje televizije.

Da Slovenci radi nazdravljamo pričajo številne napitnice, zdravice, hvalnice in podobne pesmi, ki so jih že davno tega spisali naši bolj ali manj znani pesniki. Celo naša himna nosi naslov Zdravljica – Prešeren je že leta 1846/47 prepeval hvalnico vinu, ki menda prežene vse skrbi in svet obarva v mavričnih barvah, v naslednjih kiticah pa je nazdravljal naši deželi, Slovenkam in Slovencem, lepi prihodnosti in dobrim ljudem. Konec koncev pa ima naša himna obliko vinske kupice. Slovenci poznamo tudi praznik vina (sv. Martin), vse bolj priljubljene so tudi vinske fontane po različnih krajih v Sloveniji, kjer lahko turisti spoznavajo lokalna vina. Poznamo tudi kar nekaj pregovorov, ki se tičejo vina, denimo In vino veritas (v vinu je resnica), vsako leto v Sloveniji poteka izbor Cvičkove princese in Slovenske vinske kraljice. Imamo tudi Slovensko vinsko akademijo, naši vinarji pa se vključujejo v različne mednarodne institucije in društva, ki delujejo na področju vinarstva.

Kako naj hranimo odprto steklenico vina?

Če nazdravljamo doma ali pa na kakšnih družinskih piknikih ipd., se skoraj vedno zgodi, da kakšna steklenica vina ostane na pol polna, kar pomeni, da moramo to že odprto steklenico vina nekako shraniti in ga kmalu popiti. Kaj storite v takih primerih? Upam, da ne zlivate vina v lijak ali travo, saj s tem zavržete trud vinarjev, nato pa še svoj denar. Če odprto steklenico zgolj zaprete z originalnim zamaškom in jo postavite v hladilnik, morate to vino dokaj hitro popiti, sicer se pokvari in izgubi okus. Na srečo pa obstaja tudi boljša rešitev – tu so Repour zamaški za vino! Gre za revolucionarni sistem shranjevanja vina, ki bo poskrbel, da boste lahko odprto steklenico vina hranili kar dva meseca, pri čemer bo vino še vedno sveže in okusno. Repour zamaški bodo poskrbeli, da bo vsak požirek vina svež in polnega okusa, ne glede na to, če ste steklenico odprli že pred meseci. In kaj je posebnost Repour zamaškov za vino? Posebna tehnologija poskrbi za to, da odstrani kisik iz odprte steklenice in tako preprečuje oksidacijo vina, s čimer se ohrani prvotna aroma in okus izbranega vina. Repour zamašek enostavno vstavite v odprto steklenico vina in to je to – nobenih skrbi, kaj storiti z odprto steklenico.

repour

Pozabite na plutovinaste zamaške in raje uporabite repour zamaške za vino.

Slovenija spada med vinorodne dežele, kar pomeni, da sami pridelujemo kar nekaj odličnih vin, ki dosegajo priznanja tudi v tujini. Obstaja veliko različnih vrst vina, zato lahko vsak najde svoje najljubše vino in se z njim razvaja ob različnih priložnostih – rojstvo otroka, poroka, diploma, različne obletnice, celo pogrebi ipd. Poznamo kar nekaj pesmi, ki opevajo vino, priljubljene so tudi vinske fontane. Če pa se tudi vi kdaj znajdete v zagati, kaj naj storite z odprto steklenico vina, imamo za vas rešitev – Repour zamaške za vino, ki bodo ohranili za svežino in prvotno aroma ter okus vina, čeprav ste ga odprli že nekaj tednov nazaj.