Plinski žar za popoln piknik

Bliža se poletje in spet bomo popoldneve preživljali na prostem. Vrt je odličen kraj za pripravo piknika in ni piknika brez žara. Za svoj piknik si lahko omislite žar na oglje ali pa plinski žar. Obe vrsti imata svoje prednosti in slabosti, konec koncev pa je pomembno, da žar sploh imamo. Z žarom lahko spečemo veliko različnih jedi, ki bodo primerne prav za vse ljudi, pa naj jedo vse ali pa so vegetarijanci oz. vegani. Prav tako obstaja več različnih oblik žarov, ki jih poleg vrta lahko uporabljamo tudi na balkonu.

Žar je najpomembnejši del poletnih dni

Največja prednost poletja so sončni dnevi, ki omogočajo preživljanje na prostem. Ker pa sončenje in kopanje v bazenu brez primerne hrane nista popolna, za to poskrbi žar. Tako plinski žar, kot žar na oglje v resnici naredita enako okusno hrano. Je pa res, da nekateri raje jedo hrano pripravljeno na plinskem žaru, spet drugi pa na žaru na oglje.

Ko govorimo o žaru na oglje, gre za bolj klasično pripravo hrane. Nekateri imajo radi poseben vonj in okus hrane, ki se peče na oglju. Tak žar je primeren tudi za bolj izkušene kuharje, ki imajo s peko na žaru že več izkušenj.

Potem pa je tu še plinski žar. Žar na plin ne potrebuje nobenih drugih pripomočkov, kot le plin. Tako za pripravo hrane ne bo potrebnega dodatnega čiščenja, kot je to potrebno pri žaru na oglje. Primerni so za vse vrste kuharjev, pa če ste šele začetniki ali pa že bolj izkušeni v peki. Izbirate lahko med več različnimi vrstami plinskih žarov. Tako se lahko odločite za samostoječi plinski žar ali pa manjšo verzijo žara, ki ga postavite na pult. Taki so še posebej primerni za tiste, ki želite žar večkrat prestaviti, čeprav so tudi nekateri samostoječi plinski žari opremljeni s kolesci, da je njihovo premikanje lažje.