Novoletne lučke pričarajo decembrsko vzdušje

December je za mnoge pravljični mesec, saj cel svet razsvetlijo novoletne lučke in praznični okraski. Ljudje ponorimo z nakupovanjem daril, okraskov in novoletnih lučk za okrasitev naših domov. Začne se pravo tekmovanje, kdo ima lepše okraske in kdo bolj razsvetljeno hišo. Tudi večja mesta po svetu okrasijo svoje trge, ulice in parke. Decembrska dekoracija je vsako leto bolj bogata in nakup le te ni več težava. Pred hišo postavimo sani, na streho Božička in hišo okrasimo z novoletnimi okrasi. Še vedno pa so novoletne lučke v ospredju, saj vsi radi občudujemo lepo okrašene božične smreke, vrtove in hiše.

novoletne lučke

Obstajajo tudi tako imenovane božične vasi, kjer z živimi jaslicami, okraski in novoletnimi lučkami ustvarijo pravo božično vzdušje. Vsak ima svoj okus, zato imamo tudi novoletne lučke različnih barv in oblik. Nekaterim je všeč minimalizem drugi pa razkošno okrasijo in razsvetlijo svoje hiše. Da so naše praznične želje potešene nam tržna ponudba omogoča prav vse. Novoletne lučke za zunanjo ali notranjo uporabo, obstajajo različne barve novoletnih lučk, od rdečih, zelenih pa vse do prozornih, tudi oblika in velikost novoletnih lučk je izjemno pomembna. Nekatere lučke utripajo, druge svetijo ves čas, danes si res lahko privoščimo vse mogoče.

Kaj bomo izbrali in kam bomo obesili naše nove novoletne lučke je za nekatere letni projekt, kar zahteva več mesecev razmišljanja o postavitvi in nakup vsega potrebnega, da bo naše domovanje pričaralo čim lepše decembrsko vzdušje. Preden pa se lotimo nakupa novih novoletnih lučk, moramo dobro razmisliti o tematiki okrasitve. Naj ne bo nakup nespameten in bomo na koncu novoletne lučke pospravili v škatlo in jih nikoli uporabili, saj nam ne bodo všeč. Trg nam danes ponuja vsemogoče, zato hitro preverite kaj je v ponudbi in se odločite za vam najlepše novoletne lučke ter si pričarajte svojo pravljico.